Програма навчання:
1.Сировина для хлібопечення
1.1 Підготовка сировини та пуск сировини у виробництво
2. Сучасні технології хлібопечення від замісу до випічки
3. Хімічний склад та енергетична цінність хлібобулочних виробів
4. Санітарно-гігієнічні вимоги та техніка безпеки
5. Обладнання та інструменти
6.Асортимент хліба і хлібобулочних виробів
7. Етапи технологічного процесу хлібобулочних виробів
7.1. Техніка формування хліба вручну
7.2. Рецептури та оздоблення хліба
7.3 Оригування хліба на викинутих дріжджових напівфабрикатах
7.4 Розведення та збереження заквашувальних культур
8. Пшеничний хліб на заквасках
9. Житній хліб на заквасках
10. Житньо-пшеничний хліб
11. Хліб довгого бродіння
12. Хліб із використанням нетрадиційної сировини
13. Безопарне тісто
14. Хліб інших країн світу
15. Дієтичний хліб
16.Приготування сортів крафтового хліба з додаванням овочів, насіння, пюре.
17.Шароване тісто.
18. Особливості приготування та випічки
19.Приготування різних хлібобулочних виробів
19.1 Багети французькі
19.2 Оригінальний хліб в асортименті.
19.3 Чіабата, фокачча. бріоші молочні та здобні хліба.
19.4 Старовинні пироги та випічка.
20. Пироги – різноманітні начинки (рибні, м'ясні, овочеві, солодкі) .
21. Коровай. Коровай в асортименті, декорація та подача. Княжий пиріг
22. Паски та панетоні.
23. Техніка плетіння декорування та формування булок
23.1 Виготовлення декоративних та виставкових виробів
23.2 Реологічні методи випробувань та методи контролю тесту
23.3 Розрахунок сировинної собівартості хліба
24.Термінологія хлібопечення
25. Вивчення якості хліба з його органолептикою та фізико-хімічними показниками
Курс «Пекар» включає програму, що складається з теоретичної та практичної частин сучасної технології хлібопечення. Освоївши їх, Ви отримаєте свідоцтво та сертифікат щодо підвищення кваліфікації.
Термін навчання – 1 місяць, гнучкий графік, теорія + практика на підприємствах м. Запоріжжя і м.Дніпро